leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
lijn
categorie donderdag 25 augustus 2022 - Bacchus Gesloten!
Tot en met donderdag 25-8-2022 is Cultureel Café Bacchus gesloten

Na maanden van hard werken zijn alle vrijwilligers van Cultureel Café Bacchus toe aan een welverdiende vakantie! Niet dat er ondertussen niets gebeurt in Cultureel Café Bacchus.....
[lees verder »]

lijn
categorie vrijdag 26 augustus 2022 - KCA Jazz
KCA Jazzweekend 'The Blues'
Meijer, de Ligt, den Boer


Na het succes in 2021 organiseert KCA ook dit jaar weer een jazzweekend, deze keer met The Blues in de hoofdrol. Geniet op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 van onvervalste blues in Bacchus.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 27 augustus 2022 - KCA Jazz
Jazzweekend 'The Blues'
Michael Varekamp Celebration Band


Op zaterdag 27 Augustus viert Michael Varekamp zijn 54e verjaardag in zijn lievelings kleine jazz club. Speciaal voor deze gelegenheid komt hij met musici die al jaren horen bij zijn trouwe clan en met wie hij in veel gevallen al meer dan 25 jaar samenspeelt. De wortels gaan terug tot o.a. het Koninklijk Conservatorium en de baanbrekende band Fra Fra Sound. Zij verdiepen zich in blues, een wezenlijk onderdeel van de jazz dat in alle vormende periodes een vitale rol heeft gespeeld. Van Louis Armstrong tot Miles Davis en van Duke Ellington tot eigen werk.
[lees verder »]

lijn
categorie zondag 28 augustus 2022 - KCA Jazz
Jazzweekend 'The Blues'
Trinity + One


Na het succes in 2021 organiseert KCA ook dit jaar weer een jazzweekend, deze keer met The Blues in de hoofdrol. Geniet op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 van onvervalste blues in Bacchus
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 24 september 2022 - KCA Jazz
Carmen Gomes Inc.
RAY


Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat. Want of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen en dat het iedere avond weer een uitdaging is om te spelen. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.
[lees verder »]

lijn
categorie zondag 30 oktober 2022 - KCA Jazz
Marnix Busstra's Old School Band
'Casual Chic’


De Old School Band van Marnix Busstra bestaat intussen alweer bijna 10 jaar, het was dus hoog tijd voor een tweede album. De titel van dit album is 'Casual Chic’ en de CD-presentatie kan natuurlijk maar op éen plek worden gedaan: Bacchus! Want de naam van de Old School Band is ontleend aan de gemeenschappelijke Aalsmeerse wortels van de oprichters van de band, gitarist Marnix Busstra en bassist Norbert Sollewijn Gelpke. Van de kleuterschool en lagere school in Aalsmeer, de middelbare school in Amstelveen tot het conservatorium in Hilversum, de hele route legden ze gezamenlijk af.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 19 november 2022 - KCA Jazz
Breno Viiricimo and Olaia Music
The Sound of Brasil


Bassist, gitarist en zanger Breno Virícimo;(1988) is niet geheel onbekend in Aalsmeer. Vijf jaar geleden trad hij op met ‘Mabassa’ tijdens het Latin-American JazzWeekend op de Haven. Hij beloofde terug te komen. Nu staat de geboren Braziliaan met zijn nieuwe platform Olaiá Music in Bacchus. Een informeel, maar uiterst swingend, Braziliaans concept waarbij de musici samba rondom een tafel spelen: het publiek danst eromheen.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 10 december 2022 - KCA Jazz
Frank Paavo Quintet
‘Frankly Speaking’


De Finse Groninger Frank Paavo (1958) kreeg vanaf zijn 8ste jaar klassiek piano- en blokfluitles en speelt saxofoon vanaf zijn 17de. Hij richtte diverse eigen jazzensembles op zoals ‘Lijn 5’ (2de prijs Middelzee Jazz Treffen) en ‘Noord 9’. In 1982 verhuisde hij naar Amsterdam en speelde hij bij jazzorkest ‘De Boventoon’ van Herman de Wit. Daarnaast deed hij optredens met diverse musici en muziekgezelschappen.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 14 januari 2023 - KCA Jazz
Deborah Carter & Sandscape
Celebrating the music of Chick Corea


Deborah Carter: Vocals
Mark Zandveld: BaCe
Jeen Rabs: Gitaar
Gunnar Graafmans: Vibrafoon
Jurjen Bakker: Drums
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 25 februari 2023 - KCA Jazz
Teus Nobel Liberty Group
Pleasure is the Measure


Teus Nobel: trumpet/flugelhorn
Alexander van Popta: piano
Jeroen Vierdag: double bass
Tuur Moens: drums
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 22 april 2023 - KCA Jazz
PEK!

PEK !, het nieuwe project van Jazz-fluitist/-componist Jeroen Pek, “upcycled” (zijn) muzikaal en persoonlijk verleden, heden en toekomst tot een eclectisch en energiek avontuur. Geïnspireerd door die Upcycle gedachte schreef hij nieuw repertoire voor een niet alledaagse bezetting van musici uit verschillende generaties -twintigers t/m zestigers-, een diversiteit aan achtergronden en elk met een stevig internationaal track record.
[lees verder »]


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©