leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
Overzicht voor Film! programma
lijn
categorie zaterdag 04 mei 2019 - Film!
BlacKkKlansmen - Spike Lee

Spike Lee’s BlacKkKlansman is een allegorie van hedendaags Amerika. De Amerikaanse regisseur-scenarist bewerkte het boek “Black Klansman” (2014) van agent Ron Stallworth, over diens ogenschijnlijk bizarre undercoveroperatie in 1979, tot een volvette, speelse maar gaandeweg steeds woedendere allegorie van hedendaags Amerika.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 25 mei 2019 - Film!
Bohemian Rhapsody - Bryan Singer

Freddie Mercury had een uitzinnige levensstijl. De immens getalenteerde voorman van Queen, misschien wel ’s werelds grootste stadionband, bekend om zijn homoseksuele poses – glamrocker, leernicht – zonder ooit uit de kast te komen. Tot hij in 1991 aan aids overleed.
[lees verder »]

lijn
categorie zaterdag 22 juni 2019 - Film!
The Sisters Brothers - Jacques Audiard

Oregon, 1851. Eli en Charlie Sisters zijn huurmoordenaars in dienst van de commandeur, een machtige oligarch (een piepkleine, tekstloze rol van Rutger Hauer). De broers krijgen de opdracht op zoek te gaan naar Hermann Kermit Warm, een scheikundige die een formule heeft bedacht om makkelijk goud te detecteren in water. William Morris, een dandy-achtige detective die fraaie volzinnen in zijn dagboek schrijft, zit ook achter Warm aan.
[lees verder »]


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©