leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Another Roadside Attraction
Try Out

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op zaterdag 02 november 2019
lijn

Bacchusactivity Kippenvel en excitement, zo werd de muziek van Another Roadside Attraction omschreven, toen de groep rond 1980 als VPRO-huisorkest vaak op de radio te horen was. Ook waren ze huisband van het Literair Café De Engelbewaarder in Amsterdam.

De groep, Emile den Tex, John Schuursma, Jaap van der Sluijs en Kees
Maat, trad op door heel Nederland. Meestal met z’n vieren, maar soms
ook met gastmuzikanten als Hans Dulfer, Floortje van Zutphen, Tom
Barlage of Pierre van der Linden.
Onlangs kwamen de muzikanten elkaar weer tegen en is ARA herrezen.
Frontman Emile den Tex zingt nog steeds met een intensiteit die doet
denken aan de jonge Van Morrison, van wie enkele songs daarom ook op
het repertoire staan.
Another Roadside Attraction heeft wortels in de Americana, maar ook
Keltische en Caraïbische invloeden.

Emile had bands met o.m. JP den Tex, The Lau, Lex Bolderdijk en Dany Lademacher, schreef hits voor Margriet Eshuis en Rudy Bennett, werkte jarenlang als technicus met Wild Romance, Police,Phil Collins, The Radios en Alicia Keys en voor Idols en X-factor.
Emile ontving een Edison voor het album Lademacher’s Innersleeve als singer/ songwriter en is docent productie aan het Haarlems conservatorium.

John is een van de godfathers van de Nederlandse gitaarwereld, Hij volgde Jan Akkerman op in het legendarische Brainbox, speelde in Solution, de Rob Hoeke Band, Supersister, op een reeks van CD’s en jarenlang als duo met Kaz Lux. John was docent gitaar op het Rotterdams conservatorium en leidde daar heel wat Nederlandse gitaristen op.

Jaap speelde in talloze bands, zoals Electric Tear, The Attraction, Peter Schneider Band, Lademachers Innersleeve, Woody & the Sidemen, Guitar Ray & Rhythm
Dukes en de Leo Koster Band. Hij was jarenlang bassist/coördinator in Paradiso's Latente Talentenband. Jaap was producer voor verschillende acts, coach voor bands en docent Popmuziek.

Samen met Fred Piek zette Kees een folkrockband, Fungus op. De eerste band met ook Nederlandstalige muziek op Pinkpop. Daarna kwamen Electric Tear en The Attraction van de broers Den Tex, waarin ook Jaap van der Sluijs speelde. Hij deed veel studiowerk voor o.m. Harry Sacksioni en JP den Tex tot aan BZN. De laatste jaren speelde hij in de Leo Koster Band die goede recensies kreeg in de USA.

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: zie boven!

Deze activiteit wordt geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Laat Maar, Frisbee
, (v/h) Akoestiese Avonden, (v/h) Akoestiese Avonden, Mister Boogie Woogie band!, The Men Unplugged, Another Roadside Attraction
, Hank $ Cash, Boxin' the Vox
, Diona Fox and her Ragdolls
, Billie's Wild Bounce, Brand Ares
, Arthur Ebeling & Peer Wassenaar, The Whatts, JaMiJa XL, Aodhan, John F Klaver Blues Band
, Nieuwjaarsborrel met Taek Blank & Frank, Bacchus da Musica, Laatste werkdag met Wil Straathof blues band, Zydeco La Louisiane, GIGS, Afsluiting Seizoen 2017 - 2018 met , Frisbee, Arthur Ebeling & Peer Wassenaar,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©