leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
PEK, DOEPKE, TEEPE, HART Jr.
Let’s Sit

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 14 december 2019
lijn

Bacchusactivity De nieuwe band van Jeroen Pek hangt sterk samen met het Nederlandse jazzlabel, Zennez Records. Individueel komen de musici al geruime tijd met eigen projecten op dit label uit. Gefaciliteerd door Zennez zocht Pek artistieke dwarsverbanden binnen het label. De uitnodiging van Utrechtse organisatie Ujazz om een line up samen te stellen waar hij niet eerder mee gespeeld had, was de katalysator voor dit kwartet. Het resultaat van dit project is de EP 'Lets Sit' die uitgekomen is in april van dit jaar.

Door zijn powerplay, virtuositeit, groot palet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek internationaal gezien als een van de toonaangevende jazzfluitisten van nu.

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Christian Doepke is geboren in München en woont sinds 2006 in Amsterdam. Christian staat te boek als een “elegant spelende pianist met een sterke, soepele en soulvolle groove” (Draaiomjeoren). Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten.

Bassist Joris Teepe opereert al jaren vanuit Amsterdam en New York. Hij heeft daarmee een enorm netwerk aan musici van naam opgebouwd. Zo speelde (en veelal nog steeds) met o.a. Randy Brecker,
Tom Harrell en Benny Golson

Vanuit Jacksonville, Florida (USA) vertrok drummer Owen Hart Jr. in 1997 naar New York. Hij werkte in die tijd als percussionist bij de Urban Dance Women Dance Company. Dit bleek een springplank voor zijn verdere internationale loopbaan. Eenmaal in New York speelde hij al snel met namen als Ravi Coltrane, Gregory Tardy, Benny Green, Rob Dixon en Vanessa Rubin. Daar ontmoette hij ook bassist Joris Teepe met wie hij een hecht duurzaam ritme tandem zou vormen. In 2001 werd hij drumdocent aan het Gronings conservatorium.

Jeroen Pek: Fluit
Christian Doepke: Piano
Joris Teepe: Bas
Owen Hart Jr: Drums

lijnKCA Jazz begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: uw gift

Deze activiteit wordt geïnitieerd in samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©