leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Seizoensafsluiting: Mae Brown

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op vrijdag 28 juni 2019
lijn

Bacchusactivity ,Het rauwe, simpele, de pure emotie, het niet te rationaliseren ‘onderbuikgevoel’. Verhalen van diep ongeluk en hoe je daarmee omgaat. Muziek moet soul hebben.’’ Dat is wat zangeres Anne May (Mae) de Bruyn Prince raakt in oude blues, funk en New Orleans muziek. En de liefde voor die muziek delen de bandleden van Mae Brown met elkaar. Minder bekende nummers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben ze een eigen -semi akoestische- twist gegeven. Voorwaarde: het moet swingen!

,,Blues helpt de rottigheid verwerken en is vaak een aanklacht tegen onrecht.’’ Frontvrouw Anne May de Bruyn Prince weet dat als geen ander. Ze heeft eufemistisch gezegd een turbulente jeugd gehad, maar er was altijd een constante: muziek. ,,Ik heb Jazz met de paplepel binnen gekregen”, vertelt ze met een lach, ,,en mijn familie is altijd muzikaal actief geweest en is dat nog steeds. Mijn vader is vader jazzpianist, een oom en neef zijn bassist, mijn dochter is singer/songwriter en mijn zoon drumt.
Mae Brown laat zich inspireren door grootheden zoals blueszangeres Koko Taylor, singer/songwriter Bonnie Raitt, zangeres Dinah Washington, gospelzangeres Etta James en singer/songwriter Ann Peebles. ,,Alle songs zijn een vertrekpunt, we hebben geen ambitie om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven’’, legt Anne May uit. ,,We maken met elke nieuwe song als het ware een reis en zien dan waar we uitkomen. Als het resultaat ons bevalt, nemen we die song op in ons repertoire. Wel moet er een verhaal in zitten en swingen. Maar soms maken we er helemaal geen woorden aan vuil en is het enige criterium of wij het met z’n vijven een lekker nummer vinden om te spelen.

Anne May de Bruyn Prince: Zang
Robert Zimberlin: Bas
Roel Weggemans: Gitaar
Jeff Zimberlin: Gitaar
Robert Zimberlin: Drums

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: Uw gift!

Deze activiteit wordt geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Meer van Bacchus da Musica:
zaterdag 01 juni 2019 Brand Ares

vrijdag 07 juni 2019 Billie's Wild Bounce
zaterdag 15 juni 2019 We zoeken nog de juiste act!

vrijdag 28 juni 2019 Seizoensafsluiting:
zaterdag 05 oktober 2019 Hank $ Cash
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Arthur Ebeling & Peer Wassenaar, The Whatts, JaMiJa XL, Aodhan, John F Klaver Blues Band
, Nieuwjaarsborrel met Taek Blank & Frank, Bacchus da Musica, Laatste werkdag met Wil Straathof blues band, Zydeco La Louisiane, GIGS, Afsluiting Seizoen 2017 - 2018 met , Frisbee, Arthur Ebeling & Peer Wassenaar, Stevie Ray
, The Whatts, Bacchus da musica, Piano Man Band, Mr. Boogie Woogie, Daniel Roos, Nieuwjaars Borrel, Boxin the Vox, Sara & Kenny, Ten Beers After, Cortez, Bacchus da Musica,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©