leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Seizoensafsluiting: Mae Brown

Bar (niet zichtbaar op website/nieuwsbrief) in Cultureel café Bacchus op zaterdag 29 juni 2019
lijn

Bacchusactivity ,Het rauwe, simpele, de pure emotie, het niet te rationaliseren ‘onderbuikgevoel’. Verhalen van diep ongeluk en hoe je daarmee omgaat. Muziek moet soul hebben.’’ Dat is wat zangeres Anne May (Mae) de Bruyn Prince raakt in oude blues, funk en New Orleans muziek. En de liefde voor die muziek delen de bandleden van Mae Brown met elkaar. Minder bekende nummers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben ze een eigen -semi akoestische- twist gegeven. Voorwaarde: het moet swingen!

,,Blues helpt de rottigheid verwerken en is vaak een aanklacht tegen onrecht.’’ Frontvrouw Anne May de Bruyn Prince weet dat als geen ander. Ze heeft eufemistisch gezegd een turbulente jeugd gehad, maar er was altijd een constante: muziek. ,,Ik heb Jazz met de paplepel binnen gekregen”, vertelt ze met een lach, ,,en mijn familie is altijd muzikaal actief geweest en is dat nog steeds. Mijn vader is vader jazzpianist, een oom en neef zijn bassist, mijn dochter is singer/songwriter en mijn zoon drumt.
Mae Brown laat zich inspireren door grootheden zoals blueszangeres Koko Taylor, singer/songwriter Bonnie Raitt, zangeres Dinah Washington, gospelzangeres Etta James en singer/songwriter Ann Peebles. ,,Alle songs zijn een vertrekpunt, we hebben geen ambitie om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven’’, legt Anne May uit. ,,We maken met elke nieuwe song als het ware een reis en zien dan waar we uitkomen. Als het resultaat ons bevalt, nemen we die song op in ons repertoire. Wel moet er een verhaal in zitten en swingen. Maar soms maken we er helemaal geen woorden aan vuil en is het enige criterium of wij het met z’n vijven een lekker nummer vinden om te spelen.

Anne May de Bruyn Prince: Zang
Robert Zimberlin: Bas
Roel Weggemans: Gitaar
Jeff Zimberlin: Gitaar
Robert Zimberlin: Drums

lijnBar (niet zichtbaar op website/nieuwsbrief) begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: € 3,50


Meer van Bacchus da Musica:
zaterdag 07 maart 2020 Laat Maar
zaterdag 04 april 2020 The Whatts
zaterdag 02 mei 2020 GIGS

zaterdag 23 mei 2020 Live muziek
zaterdag 06 juni 2020 Live muziek
zaterdag 27 juni 2020 Live muziek
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Frisbee
, (v/h) Akoestiese Avonden, (v/h) Akoestiese Avonden, Mister Boogie Woogie band!, The Men Unplugged, Another Roadside Attraction
, Hank $ Cash, Boxin' the Vox
, Diona Fox and her Ragdolls
, Billie's Wild Bounce, Brand Ares
, Arthur Ebeling & Peer Wassenaar, The Whatts, JaMiJa XL, Aodhan, John F Klaver Blues Band
, Nieuwjaarsborrel met Taek Blank & Frank, Bacchus da Musica, Laatste werkdag met Wil Straathof blues band, Zydeco La Louisiane, GIGS, Afsluiting Seizoen 2017 - 2018 met , Frisbee, Arthur Ebeling & Peer Wassenaar, Stevie Ray
,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©