leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Marnix Busstra's Old School Band CD presentatie

Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 16 september 2017
lijn

Bacchusactivity Marnix Busstra: Gitaar Norbert Sollewijn Gelpke: Bas Eric van de Bovenkamp: Keys Chris Strik: Drums (vervangt Mark Stoop)

De Old School Band is het meest recente project van gitarist/componist Marnix Busstra. Samen met zijn goede vriend bassist Norbert Sollewijn Gelpke (ze kennen elkaar al vanaf de kleuterschool, in Aalsmeer..!) richtte hij deze gloednieuwe band op. In de vroege jaren ’80 zetten ze samen de eerste stappen van hun muzikale carrière in de schoolband waar ze in speelden, nu is het tijd voor de Old School Band!

In de meeste projecten van Marnix, zoals de samenwerking met de wereldberoemde vibrafonist Mike Mainieri in het Mike Mainieri/Marnix Busstra Quartet en de Marnix Busstra Band (met o.a. pianist Rembrandt Frerichs), was de muziek meer gericht op ‘jazz’.
In de Old School Band is de focus helemaal gericht op funk! De klassieke combinatie van jazzgitaar en orgel geeft de muziek precies de sound die nodig is om het echt funky te maken, de keuze voor de meest funky muzikanten van Nederland (drummer Mark Stoop en organist Eric van de Bovenkamp) maakt het concept van deze band compleet.
Voor dit debuutalbum schreef Marnix negen gloednieuwe stukken; verschillende smaken, maar allemaal funky!

Bekijk de website »

lijnJazz begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: uw gift

Deze activiteit wordt geïnitieerd in samenwerking met stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van Jazz:
zaterdag 15 september 2018 Frank Paavo Quintet
zaterdag 13 oktober 2018 Tettero
zaterdag 17 november 2018 Aquaphonica
zaterdag 08 december 2018 Christian Doepke Quartet
zaterdag 12 januari 2019 Maartje Meijer
zaterdag 16 februari 2019 Bernard van Rossum Flamenco Jazz Sextet
zaterdag 16 maart 2019 Nog niet bekend
zaterdag 20 april 2019 JAZZ
zaterdag 11 mei 2019 JAZZ
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Eleonora Strino Quartet, Okaku, Tengu Malina, Deborah Carter & Zandscape, Jesse van Ruller, Tim Kliphuis Trio, Maartje Meijer Quartet , Bernard van Rossum Quartet, Carmen Gomes
, Marnix Busstra's Old School Band, Yasam Hancilar Band
, Maartje Meijer, Carmen Gomes Inc., The New Conrad Miller Trio, Rembrandt Frerichs Trio, Trio Ellister van der Molen, Marjorie Barnes trio featuring Simon Rigter, Guitar Syndicate, Deborah Carter trio ft Marjorie Barnes, Bart Lust Quintet, Wolf Martini's BlueBash, Bernard Berkhout & Michael Varekamp, Maartje Meijer Kwintet, Marnix Busstra
, Bernard van Rossum 4tet,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©