leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Nathalie Baartman - Voest

Cabaret in Cultureel café Bacchus op zaterdag 23 september 2017
lijn

Bacchusactivity Met haar programma “Voest” is cabaretière Nathalie Baartman zaterdag 23 september te zien in cultureel café Bacchus.
“Voest”, Twents voor vuist, is het autobiografische avontuur van “Baartman back to Borne”. Met haar onderkoelde, absurde en droge humor grijpt Nathalie de huidige tijd bij de kladden. Was iedereen maar zoals tante Truus. “Voest” is een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie. Een ode aan de menselijke maat, een verhaal over mensen met omstandigheden, van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo.
“Geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland”. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend.

Nathalie Baartman (1973) komt op achtjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met een orgel. Ze is op slag verliefd op dit instrument met de indrukwekkende knopjes. Ook al in diezelfde tijd begint ze verhaaltjes te schrijven, met stuk voor stuk een tragische afloop. Haar grote voorbeeld is Oma Knots - van de televisieserie De Familie Knots.

Op haar zeventiende verhuist ze naar Nijmegen om psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies te studeren. Vanuit haar idealistische wereldbeeld is ze voornamelijk geïnteresseerd in de fundamentele fout van de mensheid die zoveel ellende in de wereld veroorzaakt. Na een jaar denken wordt het tijd daar iets aan te gaan doen. In een landelijk gebied in Duitsland leeft ze haar idealen uit. Tussen de echte hippies leeft ze milieuvriendelijk. Aan demonstraties heeft ze een dagtaak.

Eenmaal terug in Nederland volgt ze een opleiding tot dramatherapeute. Ondertussen schrijft, (buik)danst, zingt en speelt ze. Ze volgt lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en doorloopt het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht. Al deze ervaringen leiden er uiteindelijk toe dat Nathalie kleinkunst wil en móet maken. Ze wordt aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Voor haar eerste programma “Stam” krijgt ze de persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Cameretten 2004 en de ‘Voor-de-Leeuwen-trofee’ 2005: een onderscheiding voor eindejaarstheatermakers van alle hogescholen voor de kunsten. Daarna werkt ze “Stam” uit tot een avondvullend programma, waarmee ze tussen 2006 en 2008 langs de theaters trekt. In april 2008 start ze de try-outs van “Los”, en speelt deze voorstelling tot in 2010. In maart 2008 speelt nog mee in Girls Comedy Night. In het najaar 2010 begint ze met de try-outs voor het cabaretprogramma “Raak”. Eind 2010 speelt ze ook mee in een ‘vrouweneindejaarsconference’.

Nathalie maakt zich zorgen om de wereld en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ze denkt hardop en vindt oplossingen waar anderen niet op komen. Haar wereld is niet die van smartphones en PC’s. In haar wereld breien en lezen de mensen in de trein. Komen de koekjes uit een ouderwets gedeukt koekblik.

voorstelling is helaas al uitverkocht !

lijnCabaret begint om 21:00 (zaal open om 20:15)
De toegangsprijs bedraagt: € 12,00

Kaarten aan de zaal, reserveren twee weken voorafgaande aan de voorstelling: op deze pagina of via Ans de Kruijf (0297-342657 na 18.00 uur!) Deze activiteit wordt geïnitieerd door de stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van Cabaret:
zaterdag 22 september 2018 Margriet Bolding
zaterdag 27 oktober 2018 Benjamin van de Velden
zaterdag 24 november 2018 Max van den Burg
zaterdag 05 januari 2019 Thomas Smith
zaterdag 02 februari 2019 Elke Vierveyzer
zaterdag 09 maart 2019 Thijs van de Meeberg
zaterdag 06 april 2019 Kiki Schippers
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Yvonne van den Eerenbeemt, Rayen Panday, Tom Lash, Kees van Amstel, Marcel Harteveld, Martijn Kardol, Nathalie Baartman, Fuad Hassen, Vincent Geers - , Jan van Maanen, Max van den Burg - , Ellen Dikker, Anne Neuteboom , Emiel van der Logt, De Partizanen, Martijn Hillenius, Soundos, Omar Ahaddaf, Pepijn Schoneveld, Berry Lussenburg, Jasper van Kuijk , Arno van der Heijden, Begijn Le Bleu, Kirsten van Teijn, Nina de la Croix & Maarten Ebbers,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©