leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Daniel Roos

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op zaterdag 10 februari 2018
lijn

Bacchusactivity Zanger, pianist en songwriter Daniel Roos (Gorinchem, 1987) speelt al jaren veel in binnen- en buitenland als barpianist en met zijn eigen muziek. Geïnspireerd door artiesten als Billy Joel en Elton John maakt hij melodieuze, soulvolle piano-gebaseerde pop/rock.

Daniel komt uit een muzikale familie; twee ooms waren zanger en toetsenist van beroep en zijn vader had ooit een achtergrondmuziekbedrijf. Door de stapels mix-tapes die hij als klein jochie op zolder vond, raakte hij al jong gefascineerd door muziek uit de jaren ‘60 en ‘70; een invloed die goed terug te horen is in zijn eigen composities. Naast zijn activiteiten als barpianist speelde Daniel Roos de afgelopen jaren met zijn eigen bands en als toetsenist bij andere formaties, bracht enkele cd's in eigen beheer uit, deed studiowerk met en voor andere artiesten en componeerde en produceerde muziek voor film- en theaterproducties. Ook heeft hij meerdere jaren de Haagse cabaretier Sjaak Bral muzikaal begeleid tijdens zijn oudejaarsconferences.

Na solo twee EP's te hebben uitgebracht – Blues Child en Come Hell or High Water – kwam eind november 2017 een compleet album met nieuw opgenomen eigen werk uit: Catching Waves. Daarnaast tourt Daniel dit jaar met zijn Piano Man Band, een tribute aan Billy Joel en Elton John.


“Daniel Roos is een zanger/pianist/songwriter die – onder andere met als inspiratiebron de muziek van Billy Joel – een eigentijdse mix brengt van soulvolle popballads. (…) uitstekend pianospel in combinatie met een soulvol stemtimbre.” “Met Catching Waves levert Daniel Roos een uitstekend album af dat aantoont dat het wel snor zit met de Nederlandse popscene” - Muziekwereld.com

“Daniel’s lyrics are very touching, well thought-out and carry a universal message. His melodiesand voice are very strong and his sensitive lead vocal fills the musical plate.” - Sherlie Matthews (ex-Motown producer/ singer/songwriter)

“Daniel Roos is een muzikale duizendpoot. Blues Child is een EP die naar veel meer smaakt. De vijf liedjes zijn knap gemaakt en zeer aanstekelijk.

” - Radio 501 “Pakkende melodieën en teksten. Topplaat

” - Muziekwereld (NTB) over “Catching Waves”


Bezetting:
Daniel Roos - Zang & Piano
Ross Frigge - Gitaar & Zang
Bas Lavooy - Drums & Zang

Bekijk de website »

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: Uw gift!

Deze activiteit wordt geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©