leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Flamenco Una Noche Española met Yorgos Valiris

Concert in Cultureel café Bacchus op zaterdag 16 december 2017
lijn

Bacchusactivity Yorgos Valiris: Gitaar
Erminia Fernandez Cordoba: Zang
Iris Victoria Dekker: Dans


Geboren in Athene (Griekenland) in 1958, begon Yorgos op 15 jarige leeftijd Griekse muziek te leren spelen. Van 1982 tot 1985 volgde hij in Sevilla zijn opleiding flamenco van oa: Pedro Bacan, Mario Escudero Rafael Riqueni Carlos Heredia.
Van 1987 tot nu woont Yorgos in Nederland, waar hij een bekende gitarist is in de flamenco wereld. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het begeleiden van zang en dans, en heeft, afgezien van de Nederlandse podia, gespeeld in concertzalen in Engeland. Spanje, Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk.
Naast de traditionele Flamenco muziek heeft hij deelgenomen aan muziek-dansproducties (pensioen
Dolores van Joacin Sabbate) als componist en performer in het muziektheater Verdi een Morto van de Klein Kunst Academie van Amsterdam, waar hij nog steeds een permanente begeleider is van de flamenco lessen.
Hij was de initiatiefnemer in 1996 van de flamenco formatie MAHAROVA met oa de pianist en componist Nico Langehuizen (op dat moment directeur van de Jazz afdeling van het conservatorium van Amsterdam) Paul Stocker saxofoon en Rafael De Utrera flamenco zanger.
Samen met quitarist Benhamin Habitsuela heeft Yorgos de festivals van Palma georganiseerd en uitgevoerd in Mayorca tussen 2001 en 2004.
De laatste 7 jaar vormde hij een grote flamenco duo, samen met de flamenco zangeres Curra Suarez, wat resulteerde in de productie van de CD Algo Sencillo met lovende kritieken.

Entree: € 15,-

Reserveer uw kaarten

   Naam
   Telefoonnummer
   E-mail adres

1 + 4 =  (vul de optelsom in)

lijnConcert begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: € 15,-


Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Flamenco, Tristan ft. Evelyn Kallansee, Lisa Kaaijk presenteert, VIVA Sahel, Bacchus Benefiet Gala, The Robbert Fossen Bluesband, Erik Visser (Flairck), Flamenco, Grams & Krieger , Nepalese Avond,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©