leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Rafael Fraga - Guitarra e Mistério

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op vrijdag 30 september 2011
lijn

Bacchusactivity De Portugese gitaar is een instrument dat voornamelijk wordt geassocieerd metFado, ter ondersteuning van de zangers. In “Guitarrae Mistério” krijgt de Portugese gitaar echter een leidende rol toebedeeld. Naast muziek van het Portugese repertoire bezoeken we ook andere componisten enmuzikale tradities, zoals Charlie Haden, de Bossanova van Jobim en Piazzolla’sTango. Zowel in duovorm als met een strijkkwartet zoekt “Guitarra e Mistério” naar nieuwe en fascinerende muzikale paden,daarbij onthullend wat de Portugese gitaar naast Fado te bieden heeft.

Rafael Fraga werd in 1978 in Lissabon geboren en woont sinds 2008 in Amsterdam. Hij begon met gitaarspelen toen hij 13 was, en na zijn studie Biologie wijdde hij zich volledig aan het maken en schrijven van muziek. Hij studeerde gitaar en compositie in Portugal en behaalde in 2010 zijn Master Klassieke Compositie aanhet Conservatorium van Amsterdam.
Hij werkte met een aantal van de meest vooraanstaande persoonlijkheden uit het Portugese muziekleven, zoals Carlos do Carmo, Ana Moura, Nuno Júdice en JoãoPaulo Esteves da Silva.
Onlangs was hij werkzaam als componist, arrangeur en muzikaal adviseur voor het Nederland Blazers Ensemble in een ambitieus programma gewijd aan Portugesemuziek.
Hij heeft verschillende albums zijn naam staan en gaf twee Songbooks uit gewijd aan populaire Portugese componisten.
“Guitarra en Mistério”, een innovatieve benadering van de Portugese gitaar, is zijn nieuwste project.

Eva Aukes werd in 1990 geboren in Enschede. Momenteel zit zij in haar tweede jaarbachelor aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze Klassieke gitaarstudeert bij Lydia Kennedy, Elektrische gitaar bij Hans Kunneman en Flamencobij Eric Vaarzon Morel.
In 2008 ging ze naar Spanje, waar ze flamenco gitaarlessen nam bij LoboGuerrero. Daarnaast volgde ze lessen en masterclasses bij Yves Storms, AlbertoMesirca, Fábio Zanon, Kay Sleking, Lukasz Kuropaczewski, Marco Pereira en Fred Jacobs.
Sinds 2011 maakt ze deel uit van het gitaarduo “Guitarra e Mistério” met RafaelFraga.

foto: Marco Meurs

Bekijk de website »

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: Zie boven

Geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Meer van Bacchus da Musica:
zaterdag 02 oktober 2021 Mr. Boogie Woogie & The Blisters
zaterdag 27 november 2021 GIGS
zaterdag 18 december 2021 Ten Beers After
zaterdag 08 januari 2022 Bacchus da Musica
zaterdag 26 februari 2022 Bacchus da Musica
zaterdag 26 maart 2022 Bacchus da Musica
zaterdag 16 april 2022 Bacchus da Musica
zaterdag 21 mei 2022 Bacchus da Musica
zaterdag 18 juni 2022 Bacchus da Musica


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©