datum>CURDATE()-1 CC Bacchus
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Emailnieuws van Cultureel Café Bacchus

Altijd op de hoogte van activiteiten in de komende twee weken. Ook de film titels!

> KLIK OM JE AAN TE MELDEN <

Je mail wordt alleen gebruikt voor Bacchus nieuws. Afmelden kan altijd in de nieuwsbrief.

Steun Bacchus

Rabo ClubSupport

Stem van 4 tot 25 oktober voor Bacchus op rabo-clubsupport.nl

Licht geluid en filmtechnici gezocht

Interesse in live muziek?

Hier is je kans! Word wegwijs in onze geluidsinstallatie met 16-kanaals Soundcraft mengtafel en 24-kanaals lichttafel. Je bent snel in staat zelfstandig de techniek van een optreden te verzorgen, op zaterdagavond (soms vrijdag). Ervaring niet noodzakelijk, wel enthousiasme voor techniek en theater. Voor de balans in het team heeft de leeftijd 20-40 jaar de voorkeur.

vh Akoestische Avonden 2022 LIVESTREAM

Wat hadden we 29 januari 2022 een feestje met Hein Meijer​, de Hobo String Band en de Remband met een LIVE-stream vanuit Cultureel Café Bacchus XL!HM Coatings

Dankzij de verf van HM Coatings voelt ook Bacchus XL als thuis!binnenkort in Cultureel Café Bacchus ...

vrijdag 20 mei 2022  //  Bacchus da Musica


Laat Maar
Het muzikale kleinskunstduoKoop hier een ticket!
Laat Maar bestaat uit 2 meiden: Marit Enthoven (23) en Sabine van der Gragt (22). Door het spelen van covers van Yentl en de Boer, werden ze geïnspireerd om ook zelf nummers te gaan schrijven. Daarmee stonden ze in 2021 in de finale van de popprijs van Amstelland. Marit en Sabine hopen het publiek te raken met hun muziek en ook een lach op hun gezicht te toveren. Toegangsprijs € 5,- Koop hier een ticket!
Bacchus da Musica begint om: 21:00  //  zaal open 20:30   //  Toegangsprijs: Zie bovenBacchus Aktiviteit
zaterdag 21 mei 2022  //  Bacchus da Musica


Ten Beers After
Ten Beers After is al ruim vijfentwintig jaar synoniem voor "muziek van hoge gisting".Koop hier een ticket!
Door de jaren heen heeft Ten Beers After een grote hoeveelheid stijlen gespeeld. Chicago blues, ska, soul, swing, pop en rock, je kunt het allemaal terugvinden in het toch zo onmiskenbare Ten Beers After geluid. Een geluid dat wordt bepaald door een prima basisband (gitaar, keyboards, bas en drum) aangevuld door een tweekoppige blazerssectie en een fantastische zangeres. Waar ze ook spelen, er staat de mannen en vrouwen van Ten Beers After maar één doel voor ogen: Een spetterend optreden geven! Jan Willem Bakker - Gitaar & Zang Dorine Pronk - Zang Nienke Voerman - Trompet & Zang Jacko Hansen - Toetsen & Zang Anne Kee Berghoef - Saxofoon & Zang Job Tas - Basgitaar Cees Tas - Drums Entree: € 7,50 Koop hier een ticket!
neem ook eens een kijkje op de website »


Bacchus da Musica begint om: 21:00  //  zaal open 20:30   //  Toegangsprijs: Zie bovenBacchus Aktiviteit
vrijdag 27 mei 2022  //  Bacchus da Musica


MUSHER

  //  - Just Because
De liedjes van de Nederlandse singer/songwriter René Köhler uitgevoerd met zijn Finse band. De countrybluesrock is gecombineerd met aanstekelijke deuntjes, waardoor de muziek toegankelijk is voor jong en oud.Koop hier een ticket!
In Finland ontstaan de beste ideeën in de bar of in de sauna. Ook het ontstaan van MUSHER in 2009 is begonnen met een bezoek van de Nederlandse liedjesschrijver René Köhler aan de lokale bar hoog boven de poolcirkel in Fins Lapland. De Lapse sneeuw blijkt de verbindende factor te zijn die de muzikanten bijéén brengt in het skigebied van Pyhä waar zij allen werkzaam zijn. Antti Rikkilä (drums/percussion) prepareert ‘s nachts de piste, Lasse Harma (bas) is barman, geluidsman Visku werkt in de skiverhuur en René organiseert met zijn reisorganisatie reizen naar Lapland. Er wordt in 2009 besloten om gezamenlijk een album op te nemen in de tot studio omgebouwde oude houthakkers lodge Ukonhattu. In twee weken tijd heeft dit geresulteerd tot het volwaardige album “The Ukonhattu Sessions”. De liedjes van Köhler worden uitgewerkt in een mix van Blues, Country en Rock. Soms akoestisch, soms versterkt. De naam MUSHER is voor dit project gekozen vanwege het arctische gevoel en is het Engelse woord voor de bestuurder van de hondenslede (‘Traveller with dogs’). Het debuut album wordt goed ontvangen en smaakt naar meer. In 2012 verschijnt een nieuw album getiteld ‘Just Because’. Net als bij ‘The Ukonhattu Sessions’ is er ook dit keer gekozen voor opname sessies in Lapland. Verschil dit keer is dat de liedjes gezamenlijk uitgewerkt zijn waardoor een steviger bandgeluid is ontstaan. Ook dit album wordt goed ontvangen en levert mooie recensies, live optredens en een top 10 notering in de Dutch Indie Charts op. In de afgelopen jaren heeft MUSHER al heel wat verschillende formaties gehad, zowel in binnenland als in het buitenland. Muzikale grenzen van verschillende genres zijn verkend. Al veel gastmuzikanten hebben een bijdrage geleverd aan producties of live optredens. Er is film muziek gemaakt. Met de komst van een kindje, kwamen er ook ineens Nederlandstalige kinderliedjes en uiteindelijk verschijnt in Augustus een geheel nieuw MUSHER album waarbij ook partner José de Bloois vocaal een belangrijke bijdrage levert wat resulteert in wederom een nieuw geluid. René is sinds 2014 woonachtig in Aalsmeer, maar heeft nog niet eerder een podium binnen de gemeente grenzen opgezocht. Hoogste tijd dat daar nu verandering in wordt gebracht met de komst van de Finse muziekvrienden naar Nederland. Natuurlijk staat een bezoek aan Bacchus dan als eerste op het lijstje! MUSHER is een band die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Een band met een avontuurlijke en onafhankelijke instelling. Een band met goede vriendschap en gedeelde passie. En een band die gewoon doet... Just Because! Musher Spotify playlist: https://open.spotify.com/playlist/5CEWoAlGV3HYMVaa5hsHnJ?si=fab110edf7d9426f Musher Facebook: https://www.facebook.com/MusherMusic Toegangsprijs € 5,00 Koop hier een ticket!
Bacchus da Musica begint om: 21:00  //  zaal open 20:30   //  Toegangsprijs: Zie bovenBacchus Aktiviteit
zaterdag 28 mei 2022  //  KCA Cabaret


Cabaretpoel

  //   - VIER KEER LEUK
Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis.Koop hier een ticket!
Een zeer afwisselende avond met uiteenlopende cabaretgenres. Vier voorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Floris de Vree wil graag de mensen zo hard mogelijk laten lachen. Of het nou is door een flauwe grap, een hilarische anekdote of een zelfgeschreven prentenboek. Floris wil de mensen met buikpijn van het lachen de zaal uit hebben. En ach, als er toch ergens een persoonlijk verhaaltje of een boodschap in zit, is dat toch alleen maar mooi meegenomen? Hidde van Gestel  won in 2019 als 18-jarige Puck’s Talent Cabaret in Arnhem. Dit nieuwe cabarettalent neemt je mee in zijn gedachtewereld met scherpe humor en een vleugje saxofoon. Oscar Smit heeft een mening. Altijd en overal. Al 28 jaar lang. Het is een vloek en een zegen. Het is zijn wapen, maar ook zijn achilleshiel. Oscar is niet links, niet rechts, maar recht door zee. In 2019 stond  Oscar de finale van de Comedy Talent Award, de grootste stand-up comedy wedstrijd van Nederland en in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Luuc Ransijn heeft een eigen stijl van zelfgeschreven liedjes en conferences waarbij hij zichzelf begeleidt op piano. Hij verpakt de rauwe kant van de actualiteit in poëtische teksten die je eerst op een verkeerd been zetten en dan keihard binnen komen. ‘Luuk-a-like’ is een eerlijk programma over identiteit en maatschappelijk engagement. Dus laat je verrassen door het talent van de toekomst! Koop hier een ticket!
neem ook eens een kijkje op de website »


KCA Cabaret begint om: 20:30  //  zaal open 20:00   //  Toegangsprijs: € 15 in de KCA ticketshop.Bacchus Aktiviteit
home    programma    algemeen    activiteiten    contact    mailing
Ga naar de Bacchus FaceBook pagina